De ce sa iti lasi masina inafara Bucurestiului: cum folosesti transportul in comun

Nu este un secret pentru nimeni ca traficul si situatia parcarilor din Bucuresti le dau batai de cap soferilor zi si noapte. Planuiesti o vizita in curand? Hai sa iti spunem de ce ar trebui sa iti lasi masina intr-o parcare in Otopeni si sa te bazezi pe transportul in comun!

Capitala Romaniei are un sistem de transport in comun foarte bine dezvoltat si poti ajunge foarte usor dintr-o parte a alta a orasului cu metroul, autobuzul, troleibuzul sau cu tramvaiul.

Metroul

Metroul este una dintre cele mai rapide si eficiente metode prin care poti traversa Bucurestiul, deoarece se deplaseaza subteran. Reteaua de metrou cuprinde cinci linii principale (M1, M2, M3, M4 si M5), care acopera o mare parte a orasului.

Statiile de metrou sunt bine semnalizate, iar hartile sunt foarte simplu de inteles si sunt prezente in fiecare statie de metrou.

Metroul este operat de Metrorex, iar un bilet costa 3 lei pentru o calatorie. Poti achizitiona biletele de la automate, casierii din statiile de metrou sau poti plati direct cu cardul bancar la turnicheti.

Autobuze, troleibuze si tramvaie

Operate de STB (Societatea de Transport Bucuresti), autobuzele si troleibuzele acopera zonele unde metroul nu ajunge.

O calatorie costa 3 lei, iar timp de 90 de minute te poti plimba folosind oricare dintre mijloacele de transport in comun de la suprafata.

In total exista 196 de linii de autobuz, troleibuz si tramvai cu care vei ajunge foarte usor in fiecare punct al orasului, deci nici nu vei avea nevoie de masina pe care ai lasat-o in parcarea din Otopeni.

Linii de noapte

Partea buna in Bucuresti, daca nu ai masina, este ca transportul in comun circula si noaptea. Exista mai multe linii de noapte care au un program special de deplasare si pe care te poti baza intre orele 23:00 si 5:00.

Aplicatii utile pe care sa le ai pe telefon

Nu trebuie sa iti faci griji ca nu esti familiarizat cu transportul in comun, deoarece exista mai multe aplicatii pe care le folosesc chiar si localnicii.

  • InfoTB iti ofera informatii in timp real despre rutele autobuzelor, tramvaielor si troleibuzelor, timpii de asteptare si modificarile traseelor.
  • Google Maps si Moovit. Aceste doua aplicatii iti vor spune pas cu pas care sunt cele mai bune rute si mijloace de transport in comun din punctul de plecare si pana la destinatie.

Sfaturi pentru calatoriile cu transportul in comun

  • Utilizeaza hartile si aplicatiile mobile pentru a-ti planifica traseul in avans.
  • Daca este posibil, evita sa calatoresti in intervalele 7:00-9:00 si 17:00-19:00, cand transportul public este cel mai aglomerat.
  • Asigura-te ca iti pastrezi bunurile personale in siguranta, mai ales in vehiculele aglomerate.
  • Fii politicos si respecta regulile de conduita afisate in mijloacele de transport.

De ce sa iti lasi masina intr-o parcare in Otopeni?

Exista o multime de motive pentru care ar trebui sa iti lasi masina personala inafara orasului. Iata cateva pe care noi le consideram ca fiind cele mai importante pentru tine ca si sofer.

  • Bucurestiul este cunoscut pentru traficul sau intens, mai ales in orele de varf. Bulevardele si chiar si stradutele secundare sunt frecvent blocate din cauza traficului foarte mare de masini.
  • Uneori poate fi imposibil sa gasesti un loc de parcare sigur si la indemana. In plus, nici tarifele nu sunt de ignorat. Pretul parcarilor din Otopeni este mult mai avantajos, iar beneficiile sunt pe masura.
  • Asa cum ti-ai dat seama, transportul in comun este foarte bine pus la punct si te poti baza pe el fara teama.
  • Cand nu pierzi timpul cautand un loc de parcare sau stand in trafic, te poti bucura de timpul petrecut vizitand Bucurestiul.

Ce zici, te-am convins sa iti lasi masina in la o parcare in Otopeni?

Olimpia Airport Parking se afla la cativa pasi de statia autobuzului 100 care te va duce direct in centrul Bucurestiului. Suntem singura parcare acoperita de langa Aeroportul Henri Coanda, iar unul dintre cele 1500 de locuri poate fi al tau. Rezerva-ti si tu un loc de parcare si calatoreste fara sa ai grija masinii!