Cum pot fi evitate accidentele in parcare?

Daca urmeaza sa iti lasi masina parcata la Olimpia Parking, cea mai noua parcare din imediata vecinatate a aeroportului Otopeni, insa iti faci griji ca aceasta ar putea fi avariata in timpul in care esti plecat din tara, atunci continua sa citesti, deoarece iti oferim toate motive de care ai nevoie pentru a scapa de griji!

 

Parcare acoperita si exterioara Aeroportul Otopeni

Te temi ca o sa ai masina lovita in parcare? Ce face Olimpia Parking pentru a minimiza riscul?

Olimpia Parking este cea mai noua si moderna parcare acoperita din zona aeroporturilor din Bucuresti. Cladirea a fost construita astfel incat sa raspunda celor mai des intalnite nevoi ale persoanelor care vor sa isi lase masina personala intr-un loc sigur atunci cand pleaca din tara atat pe perioade scurte de timp, dar si lungi. 

Suficient spatiu pentru masini

Cu aproape 1500 de locuri si o cladire noua, construita conform normelor internationale din domeniu, Olimpia Airport Parking iti pune la dispozitie locuri de parcare spatioase, potrivite chiar si pentru masinile de dimensiuni mari. 

De asemenea, exista foarte multe locuri destinate persoanelor cu dizabilitati, astfel incat accesibilitatea sa fie adresata in totalitate. 

Pentru familiile cu copii mici, ce au multe bagaje si au nevoie de mai mult spatiu la dispozitie, exista locuri de parcare dedicate. 

Obiectivul Olimpia Parking este clar – sa ofere spatii de parcare moderne in apropierea celui mai important aeroport din Romania, Henri Coanda.

Intrari si iesiri bine semnalizate

Majoritatea tamponarilor din parcari se petrec deoarece traficul este intens, iar caile de acces si iesire nu fac fata, de regula, traficului din unele perioade. Pentru a evita aglomeratia si cozile, Olimpia Parking pune la dispozitia clientilor sai 6 intrari si iesiri, toate semnalizate in mod inteligent si vizibil (cu lumini, indicatoare rutiere si bariere) pentru a evita orice forma de accidentare a vehiculelor.

Locuri de parcare acoperite

Majoritatea locurilor de parcare se afla, cum spuneam, intr-o constructie noua, care respecta reglementarile internationale de constructii. 

Avantajul pe care il ai atunci cand iti lasi masina intr-o parcare acoperita este protectia de care te bucuri impotriva vremii nefavorabile si a prafului. Vantul puternic, inghetul si ploile nu iti vor afecta in nici un fel masina, iar atunci cand revii din calatoria ta, iti vei gasi masina in perfecta stare, asa cum ai lasat-o.

Curatenia este mentinuta in permanenta

Nu doar loviturile pot afecta caroseria masinii tale, ci si praful care se depune. Zgarieturile fine nu vor mai fi o problema pentru tine si masina ta atunci cand o lasi in grija Olimpia Parking, deoarece parcarea este maturata si spalata zilnic, folosind echipamente moderne. De asemenea, o suprafata carosabila umeda sau murdara poate reduce aderenta anvelopelor, detaliu ce mareste distanta de franare. Chiar si 5 centimentri pot face diferenta dintre o bara sparta si una neatinsa. 

Semnalizare clara

Cele mai multe accidente din parcari au loc din cauza semnalizarii defectuoase. Insa echipa Olimpia Parking a luat in calcul acest lucru si intreaga parcare a fost organizata folosind semnalizatoare rutiere pentru a oferi indicatiile necesare de orientare si atentionare. Indiferent de etajul la care te afli, vei sti exact in ce directie trebuie sa mergi pentru a ajunge acolo unde ai nevoie. 

Iluminat nocturn

O alta cauza frecvent inalnita in cazul accidentarilor din parcari este iluminatul insuficient si lipsa de vizibilitate.

Iluminatul pe timp de noapte nu este o problema atunci cand iti lasi masina parcata in cea mai noua parcare de langa Otopeni, exista suficiente becuri montate pentru a-ti lumina calea prin parcarea acoperita, dar si in exteriorul ei. 

Olimpia Parking a fost gandita ca un loc dedicat pentru a face viata persoanelor care vin cu masina la aeroport mai usoara!

Ce poti face pentru a minimiza riscul de a avea masina zgariata in parcare?

Continua sa citesti si descopera o serie de sfaturi ce te vor ajuta sa reduci riscul de accidentari atunci cand te afli in interiorul parcarii Olimpia Parking si nu numai, deoarece unele sfaturi iti pot fi folositoare si in viata de zi cu zi!

Condu incet

Pentru unii soferi, parcarile reprezinta mai mult o pista de curse decat un loc in care sa iti lasi masina. Acest tip de comportament este printre principalele cauze ale accidentelor din cadrul parcarilor, atat in cele private, cat si in cele publice. 

Iti recomandam ca atunci cand te afli in incinta Olimpia Parking sa conduci cu o viteza de cel mult 5km/h (asa cum indica si semnalizatoarele rutiere). Aceasta viteza iti permite sa ai suficient timp de reactie la pietoni, vehicule sau obstacole aparute din senin.

Pune siguranta ta, a insotitorilor tai, a masinii tale, dar si a celorlalte persoane ce se afla in parcare, pe primul loc. 

Foloseste intotdeauna semnalizarea

Doar pentru ca te afli intr-o parcare privata nu inseamna ca regulile de baza de conducere nu se mai aplica. Semnalizeaza intotdeauna atunci cand este necesar pentru a anunta ceilalti soferi si pietoni de actiunile pe care urmeaza sa le faci.  

Este recomandat sa folosesti semnalizarea chiar si cand treci de pe o banda pe alta, deoarece risti sa ai masina lovita in parcare, iar acesta este probabil ultimul lucru pe care ti l-ai dori inainte de zborul cu avionul. 

Aprinde-ti luminile de intalnire

La Olimpia Parking, iluminatul nu reprezinta o problema, insa este intotdeauna indicat sa ai macar luminile de intalnire aprinse, chiar daca este zi. Astfel, vehiculul tau devine mai vizibil.

Lasa suficent spatiu pentru alte vehicule

Olimpia este o parcare moderna si spatioasa, iar locurile de parcare si benzile de mers au fost construite pentru a fi spatioase. Insa atentia ta trebuie sa fie mereu la cote maxime, deoarece risti sa iti zgarii sau lovesti masina atunci cand nu te astepti. 

Atunci cand iti parchezi masina, asigura-te ca te-ai incadrat corect si lasa suficient loc de o parte si de alta a masinii atat pentru tine, cat si pentru celelalte masini. 

Asigurandu-te ca ai lasat suficient spatiu, sansele de a zgaria alte masini sau ca masina ta sa fie zgariata scad foarte mult. 

Acorda multa atentie unghiurilor moarte

Atunci cand dai cu spatele, exista foarte multe unghiuri moarte in care se pot ascunde eventuale pericole, precum pietonii. Nu te baza niciodata in totalitate pe oglinzi si camere atunci cand iesi cu spatele din locul de parcare. Verifica de mai multe ori inainte de a face orice actiune pentru a fi 100% sigur ca totul este in regula. Bineinteles, viteza de iesire din locul de parcare trebuie sa fie mica, astfel incat sa poata fi preintampinate cat mai usor orice incidente neplacute.

Olimpia Parking a fost gandita pentru a fi un spatiu sigur pentru masini si oameni. Parcheaza si tu si convinge-te!